Om bloggen

Ni kanske var ute efter en kristdemokratisk EU-parlamentariker som dessutom har suttit och i princip kontrollerat den svenska ekonomin utifrån sin position som riksbankschef? Då har ni kommit helt fel!

Jag som skriver här heter också Lars Wohlin, men är en helt annan person än den andra, mer kända Lars Wohlin, som haft sina kristna fingrar i både den svenska ekonomiska syltburken och den stora blandsylten i EU. Visserligen har jag och min namne flera saker gemensamt, bland annat politiken, som är en mycket stor del av min vardag. Jag är inte aktivt drivande i något specifik parti, än, men håller mig ändå ajour med det som händer med det svenska samhället. Problemen är många och sätten att lösa dem på är desto fler, frågan är bara vilken lösning som är den rätta.

Den här bloggen kommer att problematisera allt (nåja, det mesta) som har med den svenska politiken att göra. Även omvärlden kommer få sig en genomgång eftersom att Sverige som land är så otroligt beroende av vad som händer i omvärlden. Visserligen är det den svenska modellen som gjort att vårt land ser ut som det gör idag, men utan globaliseringen och ekonomiska flöden mellan länder och kontinenter hade vi aldrig kunnat ha det som vi har det idag. Det är tyvärr också något som ofta glöms bort när debatten går som allra vildast i landet, till mitt och många andras förtret. Det är ganska märkligt att vi diskuterar huruvida människor ska få tjäna pengar på välfärd eller skola, när det i ett ögonblick kan vara så att det sociala nätverket helt kan vara utslaget på bara ett ögonblick.

Det kan vara så att det ni nu läser kan uppfattas som ganska dystopiskt, men faktum är det finns mycket gott att hämta i den svenska politiken också. Det som imponerar på mig mest är den svenska hållningen till humanismen, att vi bryr oss om människor och hårt marginaliserar människor som är främlingsfientliga. Det är en egenskap vi ska ta tillvara på, något som gör oss unika i dagens värld. Det kommer alltså att blandas mellan gott och ont, rätt och fel. Och så lite om mig och min person.