Tillåter livet livsnjutning?

Det är svårt att veta hur mycket man egentligen kan njuta av livet utan att man för den delen ska känna ångest. Det finns mycket som är njutningsfullt, samtidigt som det är produktivt, men det finns desto mer icke-produktiva saker som är mer njutningsfulla. Av någon anledning verkar det vara många människor som njuter som mest när de verkligen inte gör någonting, men det i sin tur gör att man lätt hamnar i tankarna på alla de måsten som man har i livet. Blir det verkligen rätt form av njutning då?

Det som fick mig på dessa tankar var detta inlägg, och hur den här unga tjejen drömmer om att ha ett spabadkar. Det är lite intressant, för det tar upp en ytterligare intressant aspekt som jag har funderat på, nämligen det här med våra barn och hur bortskämda de lätt kan tyckas vara. Jag säger inte att så är fallet för Sandra, det jag menar på är bara att det för ett intressant ämne på tal. Skämmer vi bort våra bar för mycket, eller är det precis så som världen fungerar nu, att de ska ha lättare att erhålla saker?

Ibland faller jag in i dessa funderingar, och till skillnad från många andra så häver jag inte ur mig varenda spontan stavelse som uppkommer i mitt huvud. En stilla stund för eftertanke och reflektion är det som behövs för att kunna se fler nyanser i det hela, för alla vet vi väl om att världen är betydligt mer komplicerad än vad den till en början kan tyckas vara.